Bilaketa

Pasarteak (119)

• Gernikatik ihesi eta osaba Ibarrurin fusilatua
    ...gatik galdetu ziotenean, Arboledara eraman zuten. Meatzeetan lanean zebilen osaba batekin egon zen. Hand...
    Media: Bideoaren ikonoa
  • Meatz eta olen funtzionamendua
    Etxolaberrin minak zeuden. Nola lan egiten zuten kontatzen du. Hernanin ola asko zeuden eta ezagutzen dituenak aipatzen ditu.
  • Meatzeetako giroa
    Minerala ateratzen zuten meatzeetatik. Jende asko ibili zen lanean han eta igan...
  • Igantziko fabrikak eta meategi zaharrak
    ...ntzun du. Galdategi bat ere izan omen zen gorago, meategi baten ondoan; bagoi-bide bat non zegoen ere az...
  • Mugaz bestaldetik ogia ekartzen
    Gerra ostean, gose handia egon zen. Meatzean ibili zen lanean, zer jan eduki ahal izateko....
  • Kamioiarekin banaketa egiten

• Meatzeetako langileen lan-baldintzak
    ...skolatik irtendakoan, morroi joan zen, eta handik meatzeetara pasa zen lanera. Bere lana zer izaten zen ...zen lanera. Bere lana zer izaten zen azaltzen du. Meatze haietan langile asko zeuden. Meatzeetako hautsa txarra zen; langileak nola-hala bab...ngileak nola-hala babesten ziren hango hautsetik. Meatzeetan metala ateratzen zuten.

• Meatze barruko azpiegiturak
    Meatzeetako zuloek ia kilometro bateko luzera zeukaten...etako zuloek ia kilometro bateko luzera zeukaten. Meatzeetako trenbideetatik labeetara eramaten zuten me...
  • Meatzeetako metala Alemaniara
    ...idasoatik etortzen zen trenean kargatzen zituzten meatzetik lortutako metal koskorrak, eta Alemaniara er...n zituzten; wolframioa hortik lortzen omen zuten. Meatzeetako labeak gau eta egun egoten ziren martxan. ...
  • Meatzeetan dinamita nola erabili
    Meatzeetan dinamita erabiltzen zuten zuloak egiteko. D...jartzen zuten azaltzen du. Istripurik ez zen egon meatzeetan Felixek han lan egin zuen bitartean.