Bilaketa

Pasarteak (119)

• Arditurrin, baldintza onak
    Paper fabrikan baino gehiago irabazten zuen meategietan. Hiru hiletik behin primak izaten zituzten...n zituzten. Razionamendua ere ederra izaten zuten meategietan aritzen zirenek.
  • Astozainen lanak
    ... eraikitzeko materialak eraman zituen. Kataberako meategietatik Udanako labeetara ere eramaten zuen mine...
    Media: Bideoaren ikonoa
  • Potasa metategietako greban jipoitu eta atxilotu
    Potasa meategiko greba izan zenean, kazetaritzako ikasle asko...
  • Aita Goierrikoa eta ama Zumaiakoa
    ... ama zumaiarra; baserritarrak biak. Aita gaztetan meategi batean aritu zen lanean. Ondoren Saran trenbid...
  • Asteasu eta Zarautz arteko kablea
    ...ber, Asteasutik Zarautzeraino iristen zen kablea, meatzeetako burdina itsasoraino eraman eta itsasontziz...
  • Arteagoikoa baserrian jaioa
    ...aio zen. Familia izendatzen du. Aitak eta aitonak meategian lan egiten zuten, eta eguneko zazpi pezeta i...
    Media: Audioaren ikonoa
  • "Hiraulika" lantegirako ikatza ateratzen meatzean
    Aitona meategiko enkargatua zen. Minatik "hiraulika" (kare hi...atza ateratzen zen. 14 urte zituela hasi zen Joxe meatzean lanean. Herriko mutil gehienek gerrara joan b... mutil gehienek gerrara joan behar izan zuten eta meatzerako langile faltan egon ziren. Laneguna nola pa...
  • Umetatik aitarekin meategira

Meategian lanean hasi zeneko kontuak kontatzen ditu. J...n ditu. Joxe aita eta anaiarekin aritu zen lanean meatzean; aitarekin umetatik joaten ziren eta lanean h...en ziren eta lanean hasterako ondo ezagutzen zuen meategia. Ez zuten ez segurtasun tresnarik ez eta arro...

• Meategiko janzkera eta lan-baldintzak
    ...eta praka "bonbatxoak" zakuz eginak izaten ziren. Meategian tenperatura onean lan egiten zuten beti. Ist...tripuz hildako batzuk aipatzen dituzte. Aizarnako meategiak ezberdinak ziren; ezberdintasunak aipatzen d...
  • Meategiak eta "hiraulika" lantegiak

Meategiak eta "hiraulika" (kare hidraulikoa) lantegiak...idraulikoa) lantegiak izendatu eta kokatzen ditu; meategi gehienak Ertxi�endian kokatzen ziren. Joxeren ...ldaragintzan aritu zen lanean. 8 urte egin zituen meatzean lanean.