Otxandio (Bizkaia)

Gaztagintza. Gazura

Gaztagintza. Gazura Bildotsaren legarrarekin gatzatzen zuten ardi-esnea gazta egiteko. Lagun bat etxera etortzen zitzaien gazura edaten. Zopak eginda ere jaten zen, baina normalean txerriek hazteko erabiltzen zen gazura. Eskuz egindako gazta txikiak eramaten zituen amak astoan Durangoko plazara. Durangon gazta saltzea debekatu zutenean, Dimara joaten zen ama. Molde konikoan egiten zuten, gazta errazago ateratzeko. Egunean 5-6 gazta, eskuz prentsatuta, egiten zituzten. Gatzontziak eta esnea batzeko marmitak Legutioko latorrigileak egindakoak erabiltzen zituzten.

Deskarga:

Bideo hau erabili nahi baduzu, jarri gurekin harremanetan eta kalitate onean bidaliko dizugu. Ez ahaztu mezuan OTX-021-025 kodeko bideoa nahi duzula aipatzea: ahotsak@ahotsak.eus

Tamaina:
Bildotsaren legarrarekin gatzatzen zuten ardi-esnea gazta egiteko. Lagun bat etxera etortzen zitzaien gazura edaten. Zopak eginda ere jaten zen, baina normalean txerriek hazteko erabiltzen zen gazura. Eskuz egindako gazta txikiak eramaten zituen amak astoan Durangoko plazara. Durangon gazta saltzea debekatu zutenean, Dimara joaten zen ama. Molde konikoan egiten zuten, gazta errazago ateratzeko. Egunean 5-6 gazta, eskuz prentsatuta, egiten zituzten. Gatzontziak eta esnea batzeko marmitak Legutioko latorrigileak egindakoak erabiltzen zituzten.
« Aurrekoa Hurrengoa »

Transkripzioa

Pasarte hau transkribatu gabe dago oraindik. Lagundu nahi al duzu?

Goian daukazu pasarte hau entzuteko aukera. Lagundu hura transkribatzen!

Euskal Herriko Ahotsak proiektua babestu nahi?

Ahotsak diruz lagundu nahi baduzu, egin zure dohaintza txikia. Mila esker!

Gipuzkoako aldundia Kutxa Eusko Jaularitza Bizkaiko aldundia