BER-335

Pasarteak

#Titulua
1 Mutikotatik txondorren bueltan
2 Ikazkintzarako egurra batzea auzolanean
3 Txondorrak noiz gutxitu ziren Elosu auzoan
4 Pagoa eta artea ikazkintzarako egurrik onenak
5 Pago-txara; "lantaixa jo"
6 Egurra txondor-zuloaren bueltan ipini eta sikatzen laga
7 Txondorra egosi ostean, pare bat egun ikatza ateratzen
8 Txondorrari betegarria sartu eta zaindu egin behar
9 Txondorra nola piztu; betegarria
10 Gauez ere txondorra zaintzen
11 Txondorra egiteko leku laua behar
12 Txondorra lehen egindako lekuan berriz; iduria
13 "Pitzeki"ekin eta alturan egindako su-etxea
14 Txondorraren egitura
15 Txondor barrura ura sartuz gero, "illinttia"
16 Ikatza egiteko zenbat egun behar diren
17 Zohiak su-etxearen gainean
18 Txondor inguruan egiten ziren txabolak
19 Lapiko eta ontzi konpontzailea baserririk baserri
20 Besteen basoetan ere egiten zuten ikatza
21 Ikatza nora eramaten zuten saltzera
22 Ikatza ateratzerakoan, hautsa irentsi behar
23 Ikazkintzatik bizi zen jende gutxi
24 Negu amaieran egurra bota eta udaberri amaieran txondorra
25 Ikazkinaren txabola, egurrekin eta lasto-azaoekin egina
26 Ikazkintzan zebiltzanean zer jaten zuten
27 Bost txondor batera; eskailera, betegarria sartzeko
28 Etxeak zuritzeko, "kare-bizixa" ekarri eta nola prestatzen zuten
29 Ikatza nola ateratzen zen; galbahean pasatu eta zakura
30 Ikazkinaren txabola; sua egiteko lekua
31 Ikazkinaren txabola barrutik
Gipuzkoako aldundia Kutxa Eusko Jaularitza Bizkaiko aldundia