Umetako jolasak; sokasaltoan erdaraz

Umetako jolasak; sokasaltoan erdaraz <p>Auzoan uztaiarekin jolasten ziren. Eta baita tximili-kuarteka, kaniketan, xakaponetan... Sokasaltoko abestiak erdaraz abesten zituzten.</p>

- Pixkat umetako ze oroitzapen, ze ze rekuerdo daukazu?
- Nik umetakua? ba, bueno, hemen barriyuan, jesus maria, jolasian beti. Uztaiakin. Batzuk egurrakin zekaen, baiño beste batzuk burnizkua, hola zea zana, ta hortxe kalian bueltaka beti. Gero tximikuarteka dala ta, azeituna, ta lapurrak eta zeak eta, poliziak eta... Bueno, danea ibiltzen zan! sokasaltuan ta sakaponetan ta kaniketan, ta... bueno! Arra bat eta. Bueno, gelditu gabe. Jolasian hola, ta sokasaltuan asko, ta tximilikuarteka ta. Dana hementxe, inguruan bueltaka, Rotetaneko buelta hontan. Diferentia da oain, dana aldatuta dago.
- Gogoratzen al dezu sokasaltoko kanturen bat o holako zeoze?
- A bai, e?
- Baii. Geo euskeraz-ta ikasi ditue, baiño guk… “Al pasar la barca me dijo el barquero…” ta holako zea ta “Al cocherito lere…” ta holako gauzak! Asko, baiño nik hola behin´e ez det [buruikan] zeatu.
- Euskerazkoikan ez, e?
- “Al cocherito lere me dijo… lere”. Dana, dana erderaz iten gendun!