Erroibar (Nafarroa)

Taloa eta esnea; gaztainak

Artoa ere hartzen zen, eta taloak egiten ziren gero. Taloa eta esnea jaten zen. Gaztainak batu eta danbolinean erreta jatea ere ohikoa zen.

Transkripzioa

- Gero... emen? biltzen tzen ta... artöa también, artöa. Gero, ura... ura ere er(r)ematen tzen... errotara, ta gero iten tziren, talöak, ta esniekin, ura... yateko agustoa, gorki ona, ta ola... ala iten tziren, gauzak.
- Bai-bai, ala iten tzüte. Gero, emen biltzen tze tambien... gaztañak, ta tanbolean, erreak, erre, eta gero? hala! familia guziak, arratsëan?... a comer castañas. Eta gero? esnia taloaikin, bei.
- Ona zen?
- Oh! bai-bai, ya lo creo... ya lo creo.
- Etxe guztietan izaten ziren behiak?
- Bai-bai-bai, etxe guzietan, bai. Orduen? ainbertze beak ez, gutti! baña, bueno, etxe guzitan bai; geo beorrak, beorrak ete también, baietz... ardiak, ere bai, auntzak, también... pues ori, ori. Baña! ah!... es una pena, se ha olvidaö todo.

Egilea(k): Koldo Artola Kortajarena