Bere burua erakusteko beldurrik ez

Bere burua erakusteko beldurrik ez <p>Umetan oso itxia zen. Rina zela esan zuenetik bere buruarengan konfiantza handiagoa dauka eta ez dauka sozializatzeko arazorik. Bere burua den bezala erakusteko beldurrik ez du orain.</p>

Transkripzioa

- Eta, esaten dozu, lehen lotsatixagua ziñala, eta igual prozesu honekin bai iriki zarela eta... igual lagun gehixago be badakazu oin? edo beste era batera sozializatzen zara?
- Bai, ni txikittetik izen naizela pertsona itxi bat, lotsati bat. Ez? Ba klasin nere betiko hiru lagunek nauzken, ta hortik aparte ba iguel gehixo ez. Ba ez dakit. Iguel bai, ez? Ba gai honekin lotute neu´re ez nitzelako irikitzen hainbeste, ez? Nik beti esaten det /esatet/ ba prozesu honen hasieratik, ba, zabaldu naizen momentutiken, gizartiei Rina bezela adierazi naizen momentutiken, ba, ez dakit liberazixo bat sentiu detela eta neregan konfiantza askoz gehixo. Ordun, ba, ez dakit, esan leike, ba, sozializatzeko arazoik ez dauketela. Ba, ez dakit, ya jendik ikusten nau ni naizen bezela, esan nahi det, ba, bueno, nere gauze txarrak ta nere gauze onak dauzket, ez? baiño, bueno... ez dakit, bai.
- Hori da.
- ... igual zu zaren moduan erakusteko, ez?