Zarauzko futbol-taldeak eta bertako jokalariak

Zarauzko futbol-taldeak eta bertako jokalariak Pilotan aritzen ziren frontoi-txikian eta futbolean ere ibiltzen ziren. Beti ezagutu izan du Aritzbataldeko futbol-zelaia. "Mollarri" taldea zergatik utzi zuten. Gero beste talde bat sortu zen eta "Txatxin"-ek jokatzen zuen bertan. Elgoibarko taldea izaten zen inguruetan nagusi.

Transkripzioa

- Gainontzian ze? Pelotan, hortxe, frontoi-txikiyan ta ibiltzen giñan, ta. Fubola 're zea, trapuzko baloiakin ta, ta, bai, ahal zan bezela!
- Zuk betitik ezautu al dezu kanpo-fubola hor Azken Portuko hua...
- Aritzbatalde? Kendu zuen hori? Bai! Honbre! Hor Mollarri eon zan orduan Zarautzen ekipua, oso famatua zan probintziyan 'e. Ta tongo o in zuen Donostiarrakin o, ta kendu in zuen Kluba Mollarri. Bai! Ta geo hutsikan eon zan. Asike... hor, milla betzirehun ta berroeita bost arte o hutsikan, ta geo ekipua sortu zan Zarautzen. Soldauak zauden, ba, hor zubi gaiñen, ta. Ta, hango fubolistakin ta abar, ta. Ekipo dezentia ote zan Zarautzen. Txatxiyak 'e jokatzen zun. Txatxin hori, Lizasoain, Donostiarra, Realen ta jokautakua. Tenientia o hola izan behar zun, militarra ta. Haua ta, Eleno ta, zeak 'e, Madriko bat eta... Bizkaikua ta abar ta... [...] zeatzen zan. Hamen nausi beti Elgoibar izaten zan, Elgoibar. Hari irabazten zailla zan. Jendia, ta... jo! Bai.
- [...] nik ez nun, nik ez nun ikasi puntera jotzen bakarrik, punteraz jotzen bakarrik.