Zaldibar (Bizkaia)

Geletako ohola hareatu

Geletako ohola hareatu <p>Geletan, ohola edukitzen zuten behegainean. Noizean behin, hareatu egiten zuten, harearekin igurtzi.</p>

Transkripzioa

-Jose Luis: Ta, kuartuetan behien ohola. Ta harek nozien behin, arenau esaten jakon /esateakon/. Uretan bustitte?
-Elena: Ez, uretan busti barik.
-Jose Luis: ba horixe ba. Baiña harie, hariaz, ra-ra-ra, dana, dana, dana paseu. Ta gero gaiñetik barriro kentzen zittun harek hare hondarrak eta hare guztiek eta ohola geratzen ziren… zuri-zuri geratzen ziren. Kuartuetako beheko oholak. Ya ahaztu eitten die…
-Elkarrizketatzailea: Danak belauniko gaiñera.
-Jose Luis: Buf! Hoixe! Belauniko. Buf! Hoixe belauniko.