Usurbil (Gipuzkoa)

Angula harrapatzaileen martingalak

Angula harrapatzaileen martingalak Benitoren amonaren anaiek angula asko harrapatzen zuten; garai hartan gehiago harrapatzeko zer trikimailu erabiltzen zuten azaltzen du.

Transkripzioa

-Nik gue amonai aittuta dakizkit; anaia angulerua, oso anguleruak zian haik, haundiyak gaiñea anguleruak garai haitan arroaka ateatzen, arroaka angula ateatzen. Eta iten emen ziyen bi edo hiru jauntxo zianak argik itzali. Ta "haik jun dittuk etxea", oain alperrik gatxeudek hemen", gaiñontzeko guztiak bialdu...
Joxe: -Martingalas, martingalas. Argia itzali, "alde in diek!". Ta han eon, han bertan eon. Martingalak.
-Gaiñontzekuak etxea bialdu ta beak atea.