Urnieta (Gipuzkoa)

Gari-jotzen

Gari-jotzen Gari-sorta hartu eta harri gainean jotzen zuten eskuz. Sistema hori ezagutu du bere gazte denboran. Gero etorri ziren gari-jotzeko makinak.

Transkripzioa

- Ta geo itten zan, metak batzutan kanpuan ta egualdi zean, ona zanian, zabaldu ta ganbaran bazan geo're ez dakit izaten zan hemen, losa haundi bat, erropa garbitzen ibiltzen dan zea hoitako bat, harria, ta hua jarri han, bi bloken gaiñian eo ta han, "iepa!" ta "iepa!" ta zeatu, jalkitzeko. Ta gu han mutil koskorrak eamaten hola ta bestia jotzen ta. Geo makina hasi zan, bai, hor goiko basarri hortako [Pagukua]. Ta harek, berriz, beak itten zun, beak jo ta, ekarri in bihar ondoa, sartu ta, ra-ra-ra-ra ta zeatzen zun harek, txikitu.

Egilea(k): Eli Agirre