Orozko (Bizkaia)

Amatasuna eta itxura fisikoa, lan mundurako oztopo

Amatasuna eta itxura fisikoa, lan mundurako oztopo Antzerki ikasketetan emakumezko gehiago egon arren, gero lan munduan bukatzen dutenak gizonezkoak gehiago dira. Amatasuna eta fisikoa dira arrazoi nagusiak, Agurtzaneren ustez. Bere kasuan, 3 seme ditu eta lana eta amatasuna uztartu ahal izan ditu, baina askotan emakumeek profesionalki atzera egiten dute (edo ez diete aurrera egiten uzten...). Etengabe produzitzen egon beharra eta amatasuna askotan ez dira bateragarriak. Hori gizonezkoei ez zaie gertatzen. Fisikoa eta adina ere emakumeetan gehiago epaitzen dira.