Ukuiluan egin zioten "ebakuntza"

Ukuiluan egin zioten "ebakuntza" Jose Luisek behin izan zuen erlakaiztena, soldaduskara joan aurretxoan. Aulki batean eseri eta ukuiluko zutabe batera sokaz lotu zuten bere lagunek. Orduan Telesforo"'Moño'kuak" "ebakuntza" egin zion: bizarra kentzeko labainarekin erlakaizten hori atera ondoren, zauria lixibarekin erre zion. Harrezkero ez du gehiago erlakaiztenik izan. Gaur egun ezingo zen horrelako "ebakuntzarik" egin, baina orduan pentsatu bezain azkar egin zioten. Lanegun bat besterik ez zuen galdu Jose Luisek bere erlakaiztenagatik. 20 urte zituen orduan.