Markina-Xemein (Bizkaia)

Bertsolaritza eta Emakumea: "Orainmenean" I

Bertsolaritza eta Emakumea: "Orainmenean" I Denboran zehar emakume bertsolariak egon diren arren, isilduak izan dira eta gizonezkoek hartu izan dute nagusitasuna. Nereak kontatzen du, askotan gizonezko bertsolarien argazkiak ez dira errealak (Bilintx, Xenpelar...) baina beti irudikatu izan ditugula. "Txakur Gorria"-tik argitaratu duten "Orainmenean" liburuxkan, emakume bertsolarien informazioa emateaz gain, beraien argazkia ere sortzen saiatu dira. Bertso-saio berezi batzuk prestatu dituzte eta emakume bertsolariek, liburuan dauden beste emakumeei buruz kantatuko dute.