Hernani (Gipuzkoa)

"Profasadorak" edo jarrera desegokiak zituzten emakume bertsolariak

"Profasadorak" edo jarrera desegokiak zituzten emakume bertsolariak Bertsotan, emakumeei zenbait gairi buruz askatasunez aritzea galarazten zitzaien eta haiek auzitara eramatea gerta zitekeen. Garai eta toki desberdinetako gertaerak iritsi zaizkigu. Asteasun gertatutako kasu bat kontatzen du: lau emakumek aberats baten alabari jarritako bertsoak iritsi ziren auzitegira (sexuari buruz ziren). Bertso haiek non eta nola, idatziak izan ziren hausnartzeko arrazoi bat izan daiteke emakume bertsolari haien adin desberdintasun handia.