Errenteria (Gipuzkoa)

Vicente Vadillo "Francis"-en hilketa

Vicente Vadillo "Francis"-en hilketa Vicente Vadillo "Francis", Andaluzian jaio zen eta Oreretan bizi zen. Gaueko ikuskizunetan trabestituta lan egiten zuen. Goizalde baten, dantzaleku batean trago bat hartzen ari zela, polizia bat sartu zen eta Francisek tiro bat jasotzen du buruan. Polizia hori epaitua izan arren inoiz ez zuten espetxera sartu. Egun horretan bertan herrian mobilizazio handi bat egon zen eta lehen aldiz Mikel Martin, Emili eta beste batzuk homosexual bezala azaldu ziren herrian aurrean. Ordurako EHGAMen hasiak ziren eta aurpegia emateko ordua zela erabaki zuten.