Errenteria (Gipuzkoa)

Hamalau urte bete eta Niessen fabrikan lanean hasi

Hamalau urte bete eta Niessen fabrikan lanean hasi Behin hamalau urte beteta fabrikaz fabrika lan bila hasi zen Luixita. Lan-txandatan aritzen ziren lantegitan sartu ahal izateko, ordea, hamasei urteak beteta eduki behar izaten zen. Urte betez bila ibili ondoren, Azkenerako, aitaren bitartez, Niessen fabrikan sartzea lortu zuen, eta Luixitaren atzetik bere bi ahizpak ere bertan lanean hasiko ziren gerora. Luixitaren fabrikako eginbeharrak taladroari lotutakoak izan da beti. Fabrikan gizonezkoak eta emakumeak aritzen ziren arren, bereizita zeuden batzuen eta besteen lanak eta soldatak.