Errenteria (Gipuzkoa)

Donostiako kaleetan ibiltzen ohitua

Donostiako kaleetan ibiltzen ohitua Hamaika urte zituela ahizpa zaharragoarekin Donostiara joaten hasi zen, esnea partitzen laguntzera. Etxez etxe ibiltzen ziren, bezeroen erosotasunagatik, "parrokiari" eusteko. Euxebi esne partitzen hasi aurretik, Oiartzungo Altzibar auzoko txofer batek eramaten zituen Donostiara ahizpa eta inguruko beste hainbat baserritar, autobus txiki batean. Lan horietan hasi zenerako, aldiz, Errenterian tranbia hartuta joaten ziren Donostiara, mandoa zuhaitz bati lotuta utzita. Euxebi Gros auzoko kaleetan barrena ibiltzen zen batik bat; ahizpa, aldiz, alde zaharrekoetan.