Errenteria (Gipuzkoa)

Errenteriaren itxura lehen

Errenteriaren itxura lehen <p>Errenteriako Goiko kaleak lehen zer itxura zuen azaltzen du. Paper-fabrikako etxeak egin zirenekoa gogoan du. Inguru hura etxe berriak egin baino lehenago nolakoa zen azaltzen du.</p>

Transkripzioa

- Goiko kalian, hor, zu mutikua ziñanian ta, jakiña, etxe gutxiyo izango zan uain baño… Etxe gutxiyo hor…
-Ez, ez… Oain, hor dao bat berriya, berri-berriya. Geo, berritutakuak, lehengo tokiyan intakuak, bizitza bat geyago, izango dute /izangoute/ batzuek. Baña etxeak ber-berak zien.
-Ta papelerako […]
-Hori aparte, hori zelai bat zan. Ta hoi oso berriya da, esateko moduan. Hoi geoztik egin zuten.
-Hamalau urte o aldian nitun nik hoi intzenian.
-Eon! Nola hamalau? Itxi hau hasi giñanian, hori bukatzen ai zian, o lanian ai zian hor, e? Bai. Ta itxi hau… Berregoita hamabi urte badia, ein zala.

Egilea(k): Aitor Errazkin