Erandio (Bizkaia)

Bilbora zinemara

Bilbora zinemara Bilbora Truebara joaten ziren zinemara. Nobioak ordaintzen zuenez, ez daki zenbat zen. Dantzarako ere mutilek ordaintzen zuten. Pelikula politak ikusten zituzten.

Transkripzioa

-Ni ezkondute gero, bueno, ya sarrinteao urten dot apur bet kanpoti, osten Erandioti urten be ez. Bilbora.
-Bilbora zetan juten zinen?
-E?
-Bilbora zetan?
-Bueno, bakizu, ba, erosten edo zinera edo… ba... arrasti pasetan.
-Zinera esan dozu?
-Bai. Buenos Aires ta Truebara joaten gintzezan. Bai. Onak izen zien zinek, e.
-Eta zenbat kostaten eben lengo ziniek?
-Ni eske beti nobioa euki dot pagetako. Ez dakit hori, beitixu.
-Zelako morroa.
-Ni ez nintzen akordaten page ein behar dotelako be. Halao lujuk mutilek pagaten eben. Dantzan [iteatik] be mutilek. Guk ez gendun pagetan.
-Bai, ezta? Eureri emoten eutsien ez? Edo eureri eskatu, ez?
-Eureri eskatu.
-Zenbat eskatzen zan?
-Hamar zentimo edo izeten zan, gitxi. Baia eurori, guri ez, e. Ta zinera be ni ez naz joan neu pagata ez naz joan inoz be.
-Eta zinean ze pelikula ikusi dozu? Ze akordaten zara?
-Oso politek, onak izeten ziren zinera joaten gintzezan, e. Bakizu, hau e, zelan geitzen da…? Sara Montiel eta horrek nonbradu izeten ziren eta horrek duztiek danak ikusten genduzen. Eta zinema onak izen zien. Oin itxi die, ezta? Baie ordun zinek onak. Calle Buenos Aires eoten zan Trueba eta Buenos Aires beste be.

Egilea(k): Lucas Mezo