Durango (Bizkaia)

Mañaria eta Izurtzako jaietara oinez

Mañaria eta Izurtzako jaietara oinez <p>Etxeko tabernan garai batean parranda itzelak ospatzen omen ziren; soinua eta gitarra-jotzaileak elkartzen ziren lagunekin txakolina edan eta kantuan egiteko. Nati ez zen etxe ingurutik irten 17 urte izan zituen arte. Gero, oinez mendirik mendi, Ma&ntilde;aria eta Izurtzako jaietara joaten zen. Serafin izeneko soinujole gernikarra eta jazbanak jotzen zuten hango erromerietan.</p>

Tamaina:

Etxeko tabernan garai batean parranda itzelak ospatzen omen ziren; soinua eta gitarra-jotzaileak elkartzen ziren lagunekin txakolina edan eta kantuan egiteko. Nati ez zen etxe ingurutik irten 17 urte izan zituen arte. Gero, oinez mendirik mendi, Mañaria eta Izurtzako jaietara joaten zen. Serafin izeneko soinujole gernikarra eta jazbanak jotzen zuten hango erromerietan.