Francoren heriotza osteko aldaketak, normalizaziorantz

Francoren heriotza osteko aldaketak, normalizaziorantz Francoren heriotzarekin aldaketak etorri ziren. Batzuek bide politikotik jo zuten, euskararen normalizaziorako legedia sortzeko. Txilardegik normalkuntza terminoa zerabilen. Kontzeptuak berak ere aldaketa handiak izan ditu ordutik hona. Euskarak bere lekua behar zuela esaten zen, baina ez zen horri buruz hausnartzen, ez zen zehazten horrek zer esan nahi zuen. Hainbat kontzeptu edo ideia ez dira landu izan, esaterako, hizkuntzaren eta lurraldetasunaren arteko harremana. Benito Lertxundirekin gertatutako anekdota. Uzeiren lana garrantzitsua izan zen terminologia finkatzerakoan. Eztabaidak ere izan ziren.