Berriz (Bizkaia)

Meza politikoak eta Espainiako himnoa elizan

Meza politikoak eta Espainiako himnoa elizan Guardia zibilak norbanako gisa joango ziren mezatara. Bestela, Pilarika egunean, beraien egunean, izaten zuten meza. Udalaren mezetara Guarda Zibilen burua joaten zen eta meza politikoak ere egiten ziren. Kontsakrazioan Espainiako himnoa jotzen zen. Berak hori kendu egin zuen eta sarrera-irteeretan bakarrik jarri. Meza ere orduz aldatu zuten momentu batean, jada meza politikoetara herritarrik ez zelako joaten. Zenbaitek sekula ez zion Imanol deitu, beti "don Manuel".