Bedia (Bizkaia)

Egun guztia lanean, eta gauez ikastera

Egun guztia lanean, eta gauez ikastera <p>Egun guztia beharrean, eta zazpietan lanbidea ikastera joaten ziren, "Artes y oficios"era. Gauez ailegatzen zen beti etxera. Askotan lo.</p>

Transkripzioa

-Ta badiñotsut… eskolatik edo beharretik urtenda, joaten gintzezan “Artes y Oficios”era, Basurtun han goien egon zan eskolea, ta hara joaten gintzezan eskolara, beharretik urtenda zazpiretan, hara ikastolara, gabaz. Ta baten fijate ze pase jatan? Montetan naz tranbien han ta loak hartu ta Lemoaraarte lo!, ta “benga”, urten eta “aiba, Lemoa!”, handik gero oiñez etzera, geubean e! Ba hori ba tranbia bederatzien koiten gindun eta ordu te piku tardetan euen tranbiek hona, oseake fijate, gero geubean handik bakar-bakarrik honantza. Hamarretan, hamarrak eta pikuen, bai.