Bedoña auzoa: administratiboki Aretxabaletatik Arrasatera pasatzeko bidea

Bedoña auzoa: administratiboki Aretxabaletatik Arrasatera pasatzeko bidea Bedoña auzokoek administratiboki Aretxabaletatik Arrasatera pasatzeko zer bide egin behar izan zuten. Urteetako borroka izan zen. Azkenean Madrilera joan behar izan ziren eta ministro-kontseiluaren bitartez lortu zuten Francok aldaketa sinatzea 1966an. Hara iristeko bidean asko lagundu zienetako bat Azkoitiko Udala izan zen. Bedoña auzoa eredu izan dela dio, bizitzea tokatu zaion egoera kaskarrei irtenbidea ematen jakin duelako; nortasun handikoa.