Fabrikan lan egiteaz gain, errementari

Errementariaren lanak zeintzuk izaten ziren: goldak, gurdiak konpondu; baserriko lanabesak.

Transkripzioa

- ...basarriko jenerue, osea, basarriko erreminttie eitten zan, goldak, burdixek, arreglau... dana! Bueno, baserriko gauza dana.
- Zeuk bakarrik eitten ziñuan?
- Bai, neuk bakarrik.
- Ugartenien, ta gero hona etorri ta hemen. Hogeta hamar urte ein nittuen fabrikan, ta, ba, hogei bat urtien eingo nittuen han [lana ein], etorri hona ta hemen ardau trago bat ein, ta [...] hemen lanian gabeko hamarrak arte!
- Ordu mordo bat... A! Gabeko hamarrak arte?
- Bai. Ta gero afaldu, [holaxe] apurtxo bat [ein], ta goizeko seiretan jaiki, ta barriro oindio apurtxo bat igual zazpitterdiak arte. Gero lanera barriro hara. Puf...! Lana? jo...
- Baiña ezaun da lanak ez dabela gizona zahartzen, zeaittik zu oso ondo zare!