Izara bidez komunikatzen

Izara bidez komunikatzen <p>Gerra amaitu ostean etxean gelditu zen. Lagunekin jaietara joateko gelditzeko, izara baten bidez komunikatzen ziren. Izara jarriz gero joango zelan esan nahi zuen.</p>

- Eta ia behin gerria akabauta, etxien ia ze basarrittar, basarrittar petua ia?
- Bai. Handik be, ba, plazara faten nitzen ta etxeko lanak ein ta etxeko, […] lagunek be banauken ta lagunekin fiesta zanien gure telefonue badakitzu ze zan? Haik ipintten eben, ona edo txarra, ipintten zeben ixera bat, denporie be ona in biheko eben, edo bazoiez, zuk bazekixen ipinitte euena edo ez euena. Zuk be hola in bihe zeben. […]
- Bai, ixerie.
- Fango ziñan eta bestela ez.