Aretxabaletako denda zaharrak

Aretxabaletako denda zaharrak Lehengo denden izenak esaten digu Pilarrek. Herri azokarik ez zegoen orduan. Baserritarrek Aretxabaletako dendetan eta Arrasateko ferian saltzen zituzten etxean egindako gauzak.

-Zeuek egiten zenduen erosketia?
-Pikuek eta okaran-pasak eta, horrek erueten gauen. Horreik erositta.
-Nun erosten zenduazen? Merkatu plazan ero?
-Keba! Hemen ez auen merkatu plazaik eta. Denda batzuk: Mantxuena, Romalduena, Kukuena..., horretxek. Gero gerora ifiñi auen "Dendabarri" deiketan guntsena.
-Eta hemengo baserrittarrek euren gauzak nun saltzen zittuen?
Semea: Mondrauen. Ferixie Mondrauen. Gero eitten zeuena hamengo dendarixei, hamengo dendarixei saldu ta holako... Baiña lenau faten zien Mondrauera.