Arakaldo (Bizkaia)

Zazpi edo zortzi seme-alaba izaten ziren lehen

Zazpi edo zortzi seme-alaba izaten ziren lehen <p>Lehen ere ez zen jende asko bizi Arakaldon, baina etxe bakoitzean senide gehiago bizi ziren. Zazpi edo zortzi seme-alaba izaten ziren familietan.</p>

- Jende asko ez zan egongo Arakaldon, lehen bez, ezta?
- Beitu, jente asko ez zan egon, eta etse gitxi bere; baie bakotxan egon zirian, ba diñozune, zortzi edo bederatzi fameli, eta aite ta ama, beitu eizu zuk zemet zien, e… Goikirin bere, Goikirin, hango atzeko goiko etsean bere, da bizimodu bikoa, etsea, eta egon zirean baten bederatzi seme-alaba eta bestean zortzi seme-alaba, eta gero, aite ta ama, ba, beitu eizu zuk, aurek bere. Ta gero Iturrian egon zireanak bere.
- Klaro!

Egilea(k): Arantza Bilbao