Anue (Nafarroa)

Euskaraz ez zekiten bilbotarrak

Euskaraz ez zekiten bilbotarrak <p>Bilbotar batzuek galdetu zioten behin ea euskaraz egiten zen Anuen, eta baietz. Baina bilbotarrek ez zekiten euskararik.</p>

Transkripzioa

- Nik erran nion nontzu ziren ... ermita ta, nontzu, ta ez zen ageri handik eta hola erran nion ta.. Gero galdetu ziaten: ¿aquí se habla vasco? Ta ni orduko ikusi nuen matrikula —orduen ez zegon matrikula hoietaik, baditu urte batzuk kontu horrek— eta, BI, Bilbao, matrikula. Eta dije:”Ba! estos bilbaínos”. E, bueno, Bizkaia. Eta galdetu ziaten, “a ver si se hablaba vasco aquí”, eta nik, “Bee, bai” hola erran nion. Eta “orai sartu biharko naiz ba [euskerian]” erran nun, ta “zer, bizkaitarrak?” aitzindu nitzenian, orduan ta, bazakiten, konprenditzen zuten, ta erantzun: “Sí, somos de Bilbao pero no sabemos vasco”.
- A, ta zuk bai jakin, ta beraiek ez.
- Nik erran [niken]: “Zer, bizkaitarrak?”. Orduen, hori hartu zuten ta: “Sí, somos de Bilbao pero no sabemos vasco”.

Egilea(k): Nera Molano (Hernani BHI) , Goiatz Zalakain (Hernani BHI)