Albiztur (Gipuzkoa)

Fedea, Eliza, konfesioak eta bekatuak

Fedea, Eliza, konfesioak eta bekatuak <p>Lehen dena sinesten zen. Lehen apaizak jauntxoak zirela pentsatzen du. Kongregaziora joaten ziren eta apaiz batek ilara izaten zuen konfesatzeko,"manga ancha" zeukalako. Albizturko elizara joaten ziren. Urkizun eskola eta komunio txikia egin zituzten. Mutilek ukitu al zituzten galdetzen zien konfesatzerakoan eta ondoren penitentzia ezartzen zieten. Baltsean ez ziren ibiltzen, bazterrean gelditzen ziren kongregaziotik botatzeko beldurrez, fama txarrik ez izateko. Tolosara joaten zirenean, ezin izaten zuten dantzarik egin. Apaizek dena ongi ez zutela egiten pentsatzen du.</p>