Taberna zaharrak

Taberna zaharrak <p>Gardata auzoko tabernako nagusia Antonio zen. Sagardaua saltzen zuten. Moilan eta herrian ere pare bat lekutan saltzen zuten.</p>

- Taberna bat egoten zan.
- Bai, bai, bai. Hori... Antonio eoten zan han. Tabernia, aizta bi. Ha ixaten zan taberna bat, txikitxu zan, baiña haraxe juten zan sagardaua eraten dana jentia, sagardaua saltzen dabela han ta. Zubidxen be sagardaua saltzen daben, moillan, moillan be bai, hiru lekutan-edo. Leku [gitxittan euan] sagardaua. Hamen be bai [Moeteneko] tabernan, han beheian, han Bizkalian, batzokidxe baiño haratzatxuao. On etxe barridxek doiaz han, asto-kortan. Asto-korti zan lehenao han.
- Hori Agarrenekuk euki ebana fruteridxa?
- Fruteridxa? Ha Agerreneku zan. Etxe barridxek eindda doz han. Ha [...] etxiek, teillatuk eta hormak eta itxi detsez eta eitten, eitten daoz han etxiak.
- Ta hor zan, hori zan asto-kortia be bai?
- Bai, bai, asto-korti hortxe be bai. Haretxekin bixi zin harek. Ondik bixirik daoz harek. Harek asto-kortia euki eban. Jauregi, Jose Mari Jauregi.

Egilea(k): Ane Uriondo Zabala (Lekeitioko institutua)