Korrika egitea betidanik gustatu zaio

Korrika egitea betidanik gustatu zaio <p>Beti gustatu izan zaio korrika egitea. Soldadutzara joan zenean, korrikara apuntatu zen. Bera distantzia motzekoa da, baina soldadutzan distantzia luzeetan jardun behar izan zuen.</p>

-Ba nik hori beti euki dot. Esango dizut. Ni soldautzara jun giñanian. Bueno, hamen igual in gendun jaixetan, beti izaten da herrixetan pixkat eittia, ta halaxe behin hasi nitzan. Baiña beti gustora, beti gusta (j)ata neri korrika eittia. Foballian ere ibilli naiz pixkat, e. Baiña korrika beti gusta izan [zat]. Eta soldautzara jun giñanian, ba, "zu ze?", ba deportia ez ba, ta. "Ba nik foballa ta korrika". Nik ez naban ezautzen ez balonzestorik eta... Bai, Donostian bai baiña, hamen herrixetan eta balonzestua ta zela...; ez naben ezautzen. Entzun bai, irakurri ta baiña. Ta jun nitzanian soldautzara. Baiña neri beti korrika gustau izan zata motxa edo, ez dakizu?, ez kilometruak.